Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proteste la Constanţa Se cere demisia preşedintelui ANAF, Gelu Ştefan Diaconu

ro

12 Nov, 2015 10:56 2733 Marime text
Astăzi, angajaţi ai direcţiilor de finanţe desfăşoară acţiuni de protest la Bucureşti, în faţa Ministerului Finanţelor Publice, împotriva comportamentului abuziv al preşedintelui ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, şi a presiunilor exercitate de acesta asupra lor şi a colegilor din teritoriu. Colegii din toată ţară vor întrerupe lucrul cu publicul şi vor protesta în faţa administraţiilor judeţene ale finanţelor publice.
 
Prin urmare, vor avea loc proteste şi la Constanţa, în intervalul orar 11.00 – 14.00. Angajaţii vor ieşi la sediul din Tomis 3. De asemenea, cei din Medgidia şi Mangalia vor protesta la sediile lor.
 
Există o singură solicitare, şi anume: demisia preşedintelui ANAF, „din cauza comportamentului dictatorial, abuziv”, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Claudiu Anghel. „Acesta este doar începutul. Ne-am organizat repede astăzi, însă, pe viitor, vom fi mai bine organizaţi”, a mai precizat Claudiu Anghel.

Sindicaliștii îl acuză pe șeful ANAF de „acțiuni de represiune și pedepsire ale angajaților” pentru participarea la o acțiune de protest în data de 3 noiembrie. „Insistăm însă asupra faptului că acțiunile de represiune ale președintelui ANAF nu au ca scop doar pedepsirea angajaților pentru participarea la o acțiune de protest, miza este una mult mai periculoasă pentru viitor, pentru că președintele ANAF dorește să fie clar pentru toată lumea că nu este dispus să piardă sub nicio formă controlul asupra instituției, chiar cu prețul încălcării prevederilor legale. Dacă ajungem să acceptăm pur și simplu dispoziția unui șef, dată fără respectarea prevederile legale, acest lucru va avea consecințe negative, nu numai pentru cariera funcționarilor publici, dar în special pentru modul în care va funcționa instituția în raport cu orice altă persoană fizică și juridică, activitatea rămânând la bunul plac a celor care ocupă vremelnic funcții de conducere în instituțiile statului", potrivit unui comunicat al Alianței sindicale.

Amintim că președintele ANAF i-a demis din funcție, în data de 9 noiembrie, pe șefii Direcțiilor de Finanțe din Timișoara și Iași, pentru că aceștia nu au solicitat desemnarea unui membru din cadrul Direcției de Integritate pentru a face parte din comisiile de examinare care vor superviza examenele de promovare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii