Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proteste în administraţia Publică Locală Activitatea funcţionarilor publici, paralizată mâine. Iată care sunt primăriile afectate

ro

04 Jul, 2016 18:40 2568 Marime text
Sindicaliştii din administraţia publică locală organizează, mâine, o grevă de avertisment de o oră la începutul programului de lucru - 08.00 - 09.00. Potrivit liderului Constănţean al Cartel Alfa, Ion Caraignat, dacă semnalul de mâine nu va fi perceput, pe 12 iulie va fi organizată o grevă de o zi în administraţia publică, urmând ca în data de 19 iulie să fie organizată o grevă generală, deci pe termen nelimitat. Protestele sunt un efect al declanşării de către Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a conflictului colectiv de muncă la nivel national.

Potrivit liderului de sindicat constănţean, prin adoptarea OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, personalul care îşi desfăşoară activitatea în consiliile judeţene şi primăriile de pe întreg teritoriul ţării a fost vădit discriminat în raport cu angajaţii din administraţia centrală (care au beneficiat de creşteri salariale de până la 70%). 

Peste 1300 de semnături pentru a protesta mâine s-au strâns la nivel salaraial. Greva este legală doar acolo unde s-au obţinut semnături de la mai mult de jumătate plus unu din numărul funcţionarilor. Astfel, mâine, între 08.00 - 09.00 va fi blocată activitatea în mai multe primării din judeţul Constanţa: Eforie, Cobadin, Medgidia, Murfatlar, Ovidiu etc.
Potrivit lui Caraignat, funcţionarii din Primăria Constanţa şi din Consiliul Judeţean nu se vor alătura gestului de protest, însă aceştia susţin acşţiunea sindicaliştilor FNSA.

Revendicările FNSA sunt următoarele: majorarea salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală cu 25%, acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, şi acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii din administraţia publică locală.  
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii