Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE4 Protestatarii au ieşit din nou în stradă, în Piaţa Victoriei. Violenţe între manifestanţi şi jandarmi

ro

11 Aug, 2018 13:46 2220 Marime text
Câţiva zeci de protestatari se află sâmbătă după amiază în Piaţa Victoriei. Manifestanţii au steaguri şi pancarte.

Jandarmii au început să instaleze gardurile de protecție în Piața Victoriei, iar demersul lor a fost întâmpinat cu ostilitate de protestatari. Au urmat îmbrânceli între demonstranți și forțele de ordine, iar un bărbat a fost ridicat de jandarmi, relatează antena 3.

În urma incidentelor de vineri seara, peste 450 de persoane au primit asistenţă medicală în Piaţa Victoriei, dintre aceste 65 fiind transportate la spital.

Totodată, președintele României, Klaus Iohannis, i-a solicitat astăzi, 11 august a.c., Procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, demararea de urgență a cercetărilor în vederea stabilirii situației de fapt și elucidării modului concret în care s-a produs intervenția Jandarmeriei, pentru restabilirea ordinii publice, la protestele de aseară din Piața Victoriei din București, transmite Administraţia Prezidenţială.

UPDATE4 ora 20.30:

Potrivit estimărilor la această oră sunt peste 50.000 de protestatari în Piaţa Revoluţiei. 

UPDATE: Potrivit surselor, ultraşii vor fi împiedicaţi să participe la protestul de sâmbătă seara pentru a nu se repeta violenţele de vineri.

UPDATE 2: Câteva sute de persoane s-au adunat deja în Piața Victoriei. Se vorbește de un lanț uman pentru a nu mai permite huliganilor să pătrundă în zonă.

Protestul de sâmbătă seara este anunţat pentru ora 18.00.

UPDATE 3: Oamenii protestează liniștit în această după amiază.Jandarmi sunt prezenţi în zonă și pe străzile lăturalnice. În Piața Victoriei există și pompieri dar și echipaje SMURD. Totodată, jandarmii vor încerca să-i împiedice pe cei din galerii să ajungă în zonă.

Sursă foto: Antena 3
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii