Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:49 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest în fața Băncii Naționale a României. Oamenii vor demisia lui Mugur Isărescu

ro

09 Nov, 2015 23:29 1520 Marime text
 
Peste 50 de persoane au participat, în această seară la un miting de protest în fața Băncii Naționale a României.
 
Protestatarii au cerut demisia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Grupul de manifestanți a fost format, în principal, din clienți care au luat credite în franci elvețieni. Ei au cerut demisia guvernatorului și aprobarea legii conversiei creditelor, potrivit agerpres.ro.
 
La manifestare a fost prezent și avocatul Gheorghe Piperea, care a precizat însă că a venit să îi susțină pe protestatari și că nu dorește să participe la eventuale discuții cu guvernatorul.
 
„Nu are rost să merg la domnul Isărescu. Și așa eu îi populez coșmaruri în fiecare noapte, nu are rost să mă duc și în noaptea asta la el să îi cer să demisioneze. Acesta este ceea ce cred că oamenii ar trebui să ceară în seara aceasta”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea, conform agerpres.ro.
 
Tot el a susținut faptul că există mai multe motive pentru care Mugur Isărescu ar trebui să își dea demisia, unul dintre acestea fiind seminariile de pregătire a magistraților.
 
„Nu ar fi rău să se uite cu mare atenție la acele bănci care își externalizează, își vând unor colectori de creanțe creanțele împotriva acestor oameni cu 5-6% din valoare. În loc să încerce să justifice această mizerie de afacere care se face cu colectorii de creanțe și care transformă din cetățeni cu drepturi oamenii aceștia în pradă pur și simplu ar trebui să le atragă atenția băncilor că în loc să primească 5% de la un colector de creanțe ar putea să facă o înțelegere, individuală sau colectivă, nu are niciun fel de importanță, cu oamenii, prin care să li se permită ca în loc de 100 de lei să plătească 50 de lei sau 60 de lei, lucru pe care oamenii aceștia l-ar putea face”, a mai precizat avocatul, conform aceleiași surse.
 


Sursa foto: puterea.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii