Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest împotriva legilor supravegherii Se doreşte monitorizarea calculatoarelor și accesul la rețelele WI-FI din cafenele doar cu buletinul

ro

05 Jul, 2014 15:28 1423 Marime text
Cei de la Rezistența Urbană au pus la cale un minting de protest. Acesta va avea loc sâmbăta viitoare, la ora 17.00, la sediul SRI.

„Ieşim în stradă pentru a face front comun împotriva pachetului de legi promovat de serviciile secrete si votate fulger de către Parlament prin care se doreşte monitorizarea calculatoarelor, identificarea utilizatorului la accesul rețelelor WI-FI din cafenele (cel mai probabil, prin prezentarea buletinului) și vânzarea restricționată a cartelelor SIM numai cu buletinul”, susțin reprezentanții Rezistența Urbană.

Potrivit acestora „legile se aseamănă dispozițiilor pre-'89 prin care toate mașinile de scris, de litografiere și de xeroxare trebuiau înregistrate pentru a preveni distribuirea materialelor anonime”.

Se solicită respingerea legilor


Președintelui Traian Băsescu i se solicită să nu promulge pachetul de legi, iar președinții celor două camere din Parlament sunt rugați să trimită actele normative la Curtea Constituțională. „VREM servicii secrete profesioniste și moderne care să aibă grijă de securitatea națională. NU VREM să le dăm acestor servicii puteri discreționare de a ne invada viața privată și de a ne supraveghea în masă. VREM respingerea legilor de către cei abilitați să o mai facă: Președintele României prin refuzul promulgării, președinții celor două camere prin trimitere la Curtea Constituțională, Avocatul Poporului prin contestare la Curtea Constituțională!”, mai spun reprezentanții Rezistența Urbană.

sursă foto:protv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii