Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 8. Mitingul a luat sfârșit Protest grațiere în Constanța. „Stop Mafiei!”, „Susțin Democrația!”, „Susțin DNA!” (galerie foto + video)

ro

29 Jan, 2017 17:07 7466 Marime text
În aceste momente se defășoară cel de-al doilea protest împotriva ordonanțelor privind grațierea și modificarea codului penal la care participă și constănțeni.

„Stop Mafiei”, „Susțin Democrația”, „Susțin DNA” sunt doar câteva dintre mesajele pe care le transmit cei prezenți la protest în Constanța. În aceste momente sunt în jur de 70 de persoane. Ordonanţele privind amnistia şi graţierea stârnesc, în continuare, nemulţumiri în rândul multor cetăţeni.

Proteste sunt programate în București, în alte 22 de orașe ale țării - Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, Buzău, Cluj, Timișoara, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Deva, Focșani, Pitești, Ploiești, Sibiu, Satu Mare, Alexandria, Turda, Târgu Jiu și Râmnicu Valcea. Opt proteste sunt programate astăzi și în diaspora - la Bruxelles, Copenhaga și Paris.

UPDATE 8, ora 21.10

Oamenii au ajuns din nou la Prefectură, iar protestul în Constanța a luat sfârșit. 

UPDATE 7, ora 19.36

Oamenii au plecat de la sediul PSD Constanța spre Prefectură. 

UPDATE 6, ora 19.25

Protestatarii au ajuns la sediul PSD Constanța. Aceștia scandează „PSD, ciuma roșie”, „Constanța, trezește-te”, „Hoții! Hoții!”, „Dragnea nu uita, România nu-i a ta”.

UPDATE 5, ora 19.05

Două dispozitive de jandarmi sunt prezente la sediul PSD din zona Trocadero Constanța. Între timp, marșul a strâns aproximativ 800 de persoane care sunt în aceste momente la Casa de Cultură.

UPDATE 4, ora 18.30

Peste 700 de oameni au plecat în marș spre sediul PSD din Constanța. Aceștia vor merge pe bulevardul Ferdinand - bulevardul 1 Decembrie - bulevardul Alexandru Lăpușneanu - Sediul PSD, iar la întoarcere vor merge prin zona Dacia și înapoi la Prefectura din Constanța.

UPDATE 3, ora 18.10

Până la această oră s-au strâns peste 400 de oameni la protest.

UPDATE 2, ora 17.35

În aceste momente sunt peste 200 de persoane adunate la protest în Constanța. Potrivit Jandarmeriei, protestul nu este autorizat. 

Se scandează „Constanța cere, fără grațiere!”, „PSD, ciuma roșie!”, „DNA să vină să vă ia!”.

UPDATE 1, ora 17.25

Peste 150 de persoane s-au adunat deja la protest.

„Este nevoie de un efort susținut pentru a distruge mafia de la vârful statului, sustin oamenii prezenti.
Duminică seara Constanța iese încă o dată în stradă împotriva mafiei și a corupției. Cetățeni simpli împotriva mafiei și a manipulărilor, ne-a declarat un constantean prezent in fata Prefecturii.
Nu putem avea încredere în acest Guvern. Cerem demisia guvernului Grindeanu și anchetarea persoanelor implicate în subminarea instituțiilor statului- adauga un alt constantean 
Nu putem avea la conducere țării oameni corupți cu o agendă ascunsă.
Vrem o țară democratică cu un viitor bazat pe un respect total al valorilor democratice. Vrem o Românie puternică de care să fim mândri”, spun inițiatorii.


Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • BARZALE STEFAN 30 Jan, 2017 20:08 pROBLEMA ESTE URMATOAREA ,PENTRU ACEI COPII CARE AU PARTICIPAT LA ASA ZISA DEMONSTRATIE PENTRU SUSTINEREA DNA SI A JUSTITIEI IN GENERAL.DACA AR FI AVUT UN PROCES FABRICAT CU MARTORI FALSI SI LE-AR FI RESPINS JUDECATORUL DE CAZ SI PROCURORUL TOATE PROBELE IN APARARE SA IAR POLITIA AR FI ABUZAT DE PUTEREA DATA PRIN NCPP ,AR MAI FI IESIT IN STRADA CA SA DEMONSTREZE CE? .SAU AR FI AVUT COPILUL ,SOTUL ,FRATELE LA POARTA ALBA ,ASA ZISUL PENITENCIAR DE LUX ,CONDAMNAT PE NEDREPT SI LA MANA GARDIENILOR CORUPTI ,AR MAI IESI AIUREA PE STRADA,EU CRED CA NU.SAU DACA AR VEDEA PE HOLUL SPITALULUI DE URGENTA DOI GARDIENI CU UNIFORME NOI ,IAR DETINUTA BOLNAVA GRAV ISI TINEA CUM PUTEA PERFUZIA FARA A FI AJUTATA ,CUM AR FI .GANDITIVA LA ASTA.