Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propunere de arestare preventivă pentru psihologul Laura Camelia Mozăceanu

ro

15 Jan, 2016 13:50 2070 Marime text
 
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au dispus, ieri, reţinerea inculpatei Laura Camelia Mozăceanu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită. În cursul zilei de astăzi, inculpata urmează a fi prezentată, cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş.
 
Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, au rezultat următoarele: în  perioada octombrie 2015 – ianuarie 2016, inculpata Mozaceanu Laura Camelia, în calitate de psiholog în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş şi membru al Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor cu Handicap din cadrul aceleiaşi instituţii, a pretins şi primit de la mai multe persoane diverse bunuri şi sume de bani pentru facilitarea încadrării în grad de handicap, cu consecinţa obţinerii unei indemnizaţii lunare.           
 
Totodată, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpata a modificat, fără drept, datele de înregistrare a solicitărilor de obţinere a indemnizaţiilor de handicap, în scopul obţinerii unor plăţi prioritare.
 
Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Argeş – Serviciul Investigaţii a Criminalităţii Economice.
 
În documentarea activităţii infracţionale, procurorii au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al  Serviciului Român de Informaţii.     
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii