Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:46 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proprietarii de case şi firme, obligați să plătească mult mai devreme factura la întreţinere

ro

25 Nov, 2016 18:16 1957 Marime text
Proprietarii de case și firme vor fi obligați să achite mult mai devreme facturile pentru întreținerea locuinței, respectiv a spațiului de birouri, ca efect al unor modificări operate acum asupra unui sistem aplicat de 10 ani și care vor fi valabile începând de mâine.

Sistemul a fost modificat, iar de mâine va fi valabilă o nouă regulă: Factura pentru serviciile de utilități publice va fi emisă tot cel mai târziu până la data de 15 a lunii următoare celei în care prestația a fost efectuată, dar persoane fizice sau juridice vor fi obligate să o achite în termenul de scadență de 15 zile de la data emiterii, înscrisă în factură. Termenul de scadență privind plata facturii va fi astfel luat în calcul începând cu data emiterii facturii, scrie profit.ro. 

Mai exact, intervalul în care va trebui achitată o factură nu va mai fi calculat în zile lucrătoare, ci calendaristice, incluzând weekendurile, și nu va mai curge de la data primirii, ci de la data emiterii facturii, deci cu încă alte câteva zile mai devreme.

În plus, factura emisă pentru serviciile de utilități publice va constitui titlu executoriu, putând genera mult mai ușor executarea silită a restanțierilor.

În prezent, factura pentru serviciile de utilități publice este emisă cel mai târziu până la data de 15 a lunii următoare celei în care prestația a fost efectuată, iar persoanele fizice sau juridice, sunt obligate să o achite în termenul de scadență de 15 zile lucrătoare de la data primirii facturilor. Termenul de scadență privind plata facturii este astfel luat în calcul începând cu data primirii facturii.


Sursa foto: daciatv.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii