Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proprietara unui câine periculos, sancționată de polițiștii locali din Constanța. Ce amendă a primit și ce nereguli au constatat agenții

ro

30 Jul, 2018 09:39 2308 Marime text
Polițiștii locali acționează atât din oficiu, cât și la solicitarea cetățenilor pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Potrivit reprezentanților Poliției Locale Constanța, la data de 30.07.2018, a fost identificată proprietara unui câine încadrat în categoria periculos, de talie mare, rasa Rottweiler,  care însoțea animalul în parcul de la Casa de Cultură iar acesta nu avea botniță, fiind astfel încălcată o obligație legală.

”Deținătorul legal al patrupedului a fost sancționat contravențional cu suma de 1500 lei, în conformitate cu dispozițiile O.U.G nr.55/2002 privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi” - au transmis reprezentanții Poliției Locale Constanța. 


Prin câini periculoși se întelege câinii aparținând următoarelor rase, grupate în două categorii după cum urmează:
-categoria I: caini de lupta si de atac, asimilati prin caracterele morfologice cu caini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog si metisii lor; 
-categoria a II-a: cainii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso si metisii lor.

”Pe această cale, aducem în atenția opiniei publice, totodată, că nerespectarea obligațiilor legale privind deținerea unui animal de companie și plimbatul câinelui fără lesă și/ sau botniță pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar  și însoțit de stăpân, cu excepția locurilor special amenajate, poate atrage răspunderea contravențională a însoțitorului animalului de companie cu amendă contravențională ce poate ajunge până la 1.500 de lei, la fel ca și în cazul prezentat” - au mai transmis reprezentanții Poliției Locale Constanța.  .

Sursa foto: Poliția Locală Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii