Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:42 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Promisiuni... subţiri Elevilor din anii terminali de liceu li se vor deconta manualele în limita a… 55 de lei

ro

07 Sep, 2015 16:27 600 Marime text
Un proiect de hotărâre de guvern, publicat pe site-ul Ministerului Educației, arată că se propune ca elevilor aflați în anul școlar 2015 - 2016 în clasele a XI-a, a XII-a și a XIII-a să li se deconteze cheltuielile pentru achiziționarea de manuale școlare, în valoare de 55 de lei (pentru fiecare elev). Şi asta în condiţiile în care manualele costă enorm, iar aceasta sumă este un soi de... apă de ploaie..
 
Decontarea cheltuielilor se va face pe baza solicitării scrise a elevului, însoțită de factura fiscală din care să reiasă numele elevului/ părintelui sau tutorelui legal instituit, suma achitată, titlurile manualelor achiziționate, autorii, editura, după caz. Suma va permite decontarea, cel puțin parțială, a cheltuielilor elevilor pentru achiziționarea manualelor școlare.

Totodată, proiectul prevede că se vor deconta sumele cheltuite pentru achiziționarea manualelor școlare care se regăsesc în lista manualelor aprobate de Ministerul Educației și Cercetării Științifice pentru nivelul de clasă la care este înmatriculat elevul.
Inspectoratele școlare județene/ Inspectoratul Școlar al Municipiului București transferă în bugetul unităților de învățământ liceal de stat care școlarizează elevi din ciclul superior al liceului sumele corespunzătoare pentru decontarea cheltuielilor pentru achiziționarea manualelor școlare, stabilite conform prevederilor prezentei hotărâri și numărului de elevi înmatriculați în clasele a XI-a, a XII-a și a XIII-a.

Unitățile de învățământ vor deconta sumele cheltuite pentru care au fost depuse documente justificative până la data de 15 noiembrie. Inspectoratele școlare județene/ Inspectoratul Școlar al Municipiului București vor solicita Ministerului Educației și Cercetării Științifice, până la data de 25 noiembrie, sumele totale necesare pentru decontare, pe baza solicitărilor primite de la unitățile de învățământ. Decontarea se va efectua până la data de 18 decembrie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii