Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE.Promisiuni peste promisiuni Reprezentaţii Primăriei Constanţa susţin că vor stârpi ţânţarii! Dar când?

ro

27 Jun, 2016 12:48 3988 Marime text
În ediţa de azi, cotidianul ZIUA de Constanţa, a publicat articolul „Duminica, Făgădău şi Răsăuţeanu nu sunt aleşi!? Primăria Constanţa, imună la problemele constănţenilor, lăsaţi pradă ţânţarilor (galerie foto+documente)“.
 
Azi, reprezentaţii Primăriei Constanţa au declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că dezinsecţia se va face săptămânal în toate parcurile din municipiul Constanţa.
 
„Echipele care fac deratizarea sunt însoţite de inspectorii Serviciului Dotări Urbane, Ecarisaj, Dezinsecţie şi Deratizare. Acţiunile de dezinsecţie au început şi vor avea loc săptămânal. În această dimineaţă, deja au fost efectuate acţiuni de dezinsecţie în Parcul de la Far“, a declarat Luiza Ioana Pară, inspector în cadrul Serviciului Dotari Urbane, Ecarisaj, Dezinsecţie şi Deratizare.
 
Reamintim că pe data de 9 iunie, Luiza Pară, inspector al Serviciului Dotări Urbane, Ecarisaj, Dezinsecţie şi Deratizare din cadrul Primăriei Constanţa, declara că acţiunile de dezinsecţie au început!  Însă parcurile din Constanţa sunt pline, şi la această oră, de roiuri de ţânţari, ale căror înţepături lasă urme groaznice pe piele.
 
Precizăm că am insistat în această dimineaţă să discutăm şi cu primarul Decebal Făgădău, viceprimarul Costin Răsăuţeanu şi Mădălina Vascu Laciu, directorul executiv al Direcţiei Servicii Publice din Primăria Constanţa. Însă niciunul dintre aceştia nu a răspuns la telefon.

UPDATE, ora 15.25:


Primarul Decebal Făgădău a organizat la sediul Primăriei o conferinţă de presă pentru a vorbi pe tema dezinsecţiei. El a recunoscut că a primit sesizări de la constănţeni şi că îi pare rău de situaţia creată. Făgădău spune că a făcut program de acţiuni, în acest sens. El va posta pe site-ul Primăriei programul şi contractul de dezinsecţie. El a precizat că acest contract a fost micşorat.
 

„Conform planului elaborat după reglementări ale Direcţiei Sanitare Publice, acţiunile se desfăşoară cu o anumită cadenţă. Până acum lucrau cinci echipe între orele 6.00-20.00”, a arătat Făgădău.

 
Primarul a mai precizat că se fac prelevări din soluție pentru stabilirea concentratiei. De asemenea, pe site-ul Primăriei se vor găsi graficele de intervenție. Făgădău a promis că de săptămâna asta vor lucra șase echipe.
 

”Încep de la ora 19.00 la 3 dimineata. Zilnic”, a spus edilul.

 
Decebal Făgădău a rugat constănțenii să semnaleze problemele legate de deyinsecții la tel 55.00.55. Totodată, el a făcut apel la Primăriile Ovidiu, Lumina și Năvodari să acționeze împreună.
 

”E o problema cu soluțiile pentru dezinsecții și vor colabora cu DSP și DSV”, spune Făgădău.

 
Primăria are, din ce spune edilul, sumele necesare: 2 milioane lei pentru dezinsecție și deratizare pe 2016 din care s-au consumat 366.000 de lei, dar e nevoie de acțiune comună cu celelalte primării. Se va folosi un avion.
Decebal Făgdău a mai anunțat că proprietarii care nu își tund spatiile verzi vor fi amendați. Primarul recomandă populației să folosească spray-uri și creme pentru țânțari.


Primăria municipiului Constanța continuă acțiunile de dezinsecție, zilnic, după orele 19.00, după următoarea programare:
 
 
 
27.06.2016
Zona bdul. 1 mai – Abator
Zona Km 4/5
Bd. Aurel Vlaicu – Zona Viile Noi
Zona CET
Zona Faleză Sud – Poarta 6
 
28.06.2016
Zona Casa de Cultură
Zona Trocadero – Dacia
Zona Tomis III, II, I
Zona ICIL
 
29.06.2016
Zona Inel
Zona I.C. Brătianu
Zona Centrală – Peninsulară
Zona Faleză Nord
30.06.2016 Zona Tomis Nord
01.07.2016 Stațiunea Mamaia
02.07.2016 Cimitire
Măsuri suplimentare ce trebuie luate:
•           cosirea la timp a vegetației ierbicole;
•           folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.);
•           aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate;
•           aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.
 
De asemenea, apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și din circumscripțiile sanitar-veterinare sunt rugați să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și  viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public.
Substanţele folosite sunt biodegradabile și se numesc DEADYNA și K‘OTHRINE PROFI EC 250, care sunt avizate de Inspectoratul de Sănătate Publică Bucureşti, având o sferă largă de acţiune destinată combaterii insectelor, care produc disconfort (ţânţari, muşte, căpușe, gândaci, furnici, etc.).
 
Atenționăm persoanele juridice și fizice că au obligația, concomitent cu acțiunile primăriei, să efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatori autorizați.



Citeste si:

Ce spun reprezentanţii municipalităţii Allchim CO SRL, firma care a bătut palma cu Primăria Constanţa pentru 25 de ani, reclamată (galerie foto+documente)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ana Popescu 29 Jun, 2016 18:46 Nu folositi substante diluate!!!!!!