Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul SCADA, prezentat, astăzi, la RAJA Constanţa (galerie foto)

ro

26 Sep, 2015 17:06 1954 Marime text
Aurel Presură, director general adjunct al SC RAJA SA, a prezentat, astăzi, un scurt bilanţ al proiectului SCADA. În cadrul evenimentului au participat reprezentanţi ai Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu,  ai Marinei Militare, precum şi reprezentanţi ai Ligii Navale Americane.
 
Protocolul a fost semnat în urmă cu patru ani. Guvernul SUA a alocat 1,2 milioane de dolari nerambursabili, la care s-a adăugat suma de 800.000 de dolari de la firma Motorola. Iniţial, proiectul a fost implementat în 24 de localităţi, sediul central fiind la Cobadin. Raja a implementat, ulterior, acest sistem în alte opt localităţi.
 
Sistemul permite calibrarea continuă a modelelor de operare, devenind unul foarte util şi eficient în dezvoltarea strategiilor de lucru. Cele mai importante principii ale sistemelor SCADA sunt următoarele: automatizarea fiecărui sistem de alimentare cu apă în vederea funcţionării fără personal de exploatare, reducerea costurilor de întreţinere prin remedierea imediată a defecţiunilor, reducerea numărului de personal.
 
În cadrul proiectului SCADA Cobadin s-a înfiinţat Centrul de Excelenţă Murfatlar, care deserveşte organizării de training-uri în domeniul SCADA, având ca lectori specialişti în domeniu. Una dintre prevederile din contractul încheiat cu Motorola Inc. Solutions a presupus training de specialitate din partea integratorului SCADA american (subcontractor Motorola) DcR Engineering, pentru angajaţii RAJA nominalizaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii