Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul privind pensiile parlamentarilor, trimis înapoi la comisie

ro

06 Oct, 2015 13:30 1650 Marime text
Proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor, aprobat săptămâna trecută în Comisia pentru Statut, va fi retrimis pentru noi modificări, a decis conducerea celor două Camere ale Parlamentului.
 
Proectul de lege urmează să fie modificat după ce, săptămâna trecută, deputaţii şi senatorii din Comisia pentru statut au ajuns la un acord asupra noilor prevederi solicitate de preşedintele Klaus Iohannis în cererea sa de reexaminare, scrie romaniatv.net.
 
Astfel, Comisia pentru Statut a modificat raportul la legea pensiilor parlamentarilor, stabilind că aleşii care au avut minimum un an de mandat - nu şase luni cum era iniţial - vor primi pensii speciale, iar deputaţii şi senatorii au dreptul la aceste pensii la încetarea mandatului şi dacă nu sunt realeşi.
 
Potrivit raportului suplimentar întocmit de Comisie marţi, deputaţii şi senatorii care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare vor avea dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizaţie pentru limită de vârstă, dacă nu sunt realeşi pentru un nou mandat.
 
Sursa foto: România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii