Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:28 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul „Paralia Nature“, în portul Constanţa

ro

15 Mar, 2011 18:52 1248 Marime text
Astăzi şi mâine, la sediul CN "APM" SA Constanţa, se vor desfăşura lucrările proiectului„Paralia Nature", un proiect european care militează pentru dezvoltarea infrastructurii portuare în armonie cu natura.

Sunt prezenţi specialişti din porturile Anvers (Belgia), Hamburg şi Lubeck (Germania), Gijon (Spania), reprezentanţi ai Zeeland Seaports (Olanda), ai portului Constanţa, ai Ministerului Mediului, ai Institutului pentru Cercetări Marine „Grigore Antipa", şi ai Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Geologie şi Geoecologie Marină. Participă şi numeroşi delegaţi pe probleme de mediu din instituţiile constănţene.

La nivel european, în proiectul „Paralia Nature" cooperează guverne, porturi, universităţi, ONG-uri. Obiectivele acestuia sunt abordate în contextul în care marile porturi europene sunt implicate în planuri de extindere, în interiorul sau în apropierea naturii protejate. Planurile pentru dezvoltarea porturilor, în special cele care îşi propun creşterea traficului de containere, reprezintă dileme între dezvoltarea economică şi conservarea naturii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii