Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul EcoChampions mobilizează elevii din Constanţa

ro

16 Mar, 2011 18:55 1060 Marime text
În aceste zile, 200 de elevi din judeţul Constanţa se pregătesc săse implice activ ca voluntariîn comunităţile lor prin implementareaşi promovarea proiectelor de mediu şi sociale.

Elevi din 10 şcoli şi licee au participat la cursuriteoretice şi practice referitoare la ecologie şi managementul proiectelor de voluntariat.În urma cursurilor, elevii vor scrieşi implementa propriile lor proiecte de mediuşi voluntariatîn comunitate. Proiectul EcoChampions este realizat de Asociaţia MaiMultVerdeşi Grupul CEZ.

EcoChampions, proiectul demarat în noiembrie 2010, este gândit ca un concurs între cele 10 şcoli participante, iar programul îşi propune ca la finalul celor patru luni, echipele să poată susţine şi implementa propriile proiecte de voluntariat.

După finalizarea cursurilor şi pregătirii teoretice, elevii vor propune propriile lor proiecte de mediu şi voluntariat pentru comunitatea din care fac parte. Cele 10 proiecte vor fi analizate de un juriu format din reprezentanţi MaiMultVerde şi ai Grupului CEZ, iar la final, vor fi premiate două dintre ele, unul pentru liceu şi unul pentru gimnaziu. Concursul de proiecte le va da ocazia cluburilor de voluntari să obţină, pentru şcolile în care învaţă, premii în valoare totală de 3.000 de euro, puse la dispoziţie de Grupul CEZ.

Dupa implementarea proiectelor de voluntariat, cei mai activi patru membri din fiecare şcoală înscrisă în competiţie vor fi premiaţi şi individual prin participarea la o tabără educaţională şi recreativă organizată de partenerii proiectului EcoChampions în vacanţa de primăvară din aprilie 2011.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii