Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul de revizuire a Constituţiei Judecătorii CCR au încheiat dezbaterile. 25 de elemente neconstituţionale

ro

16 Feb, 2014 16:57 1474 Marime text
Şedinţa Curţii Constituţionale pentru analiza proiectului de revizuire a Constituţiei s-a încheiat, duminică, în jurul orei 15.00, judecătorii Curţii găsind 25 de elemente de neconstitutionalitate, potrivit unor surse din cadrul instituţiei.
Judecătorii au dat deja votul în legătură cu decizia Curţii, urmând să fie redactată minuta care va fi transmisă spre publicare în Monitorul Oficial.
Curtea Constituţională a început vineri dezbaterea proiectului de modificare a Constituţiei.
La finalul reuniunii de sâmbătă, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, declara că fuseseră analizate primele 102 articole, el precizând că au fost găsite elemente de neconstituţionalitate la aproximativ 10 articole.
"Până aici (la articolul 102 - n.r.) au fost articole care au fost găsite în contradicţie cu articolul 152, alineatul 2 din Constituţie, care nu pot fi revizuite, pentru că încalcă sau afectează drepturile fundamentale", a spus Zegrean.
Sursa: Mediafax
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Comitetul de Iniţiativă pentru Constituţia Cetăţenilor 17 Feb, 2014 09:20 Comitetul de Iniţiativă al Mişcării pentru Constituţia Cetăţenilor. CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR LA NAŞUL TV. ! ÎNCEPÂND DE ASTĂZI,luni 17 februarie 2014,DE LUNI PÂNĂ JOI INCLUSIV,ÎN FIECARE SĂPTĂMÂNĂ,PE TERMEN NEDETERMINAT,DEOCAMDATĂ,NAŞUL TV. VA DIFUZA ÎNTRE ORELE 10.30 ŞI 12.00 O EMISIUNE,MODERATĂ DE MIRON MANEGA DESPRE CONŢINUTUL CONSTITUŢIEI CETĂŢENILOR. LA EMISIUNE,VOR FI INVITAŢI PROF.DR.COLGEAG FLORIN ŞI DR. ÎN ECONOMIE CONSTANTIN COJOCARU. DOMNUL DOCTOR ÎN ECONOMIE,CONSTANTIN COJOCARU VA RĂSPUNDE,ÎN DIRECT, TUTUROR ÎNTREBĂRILOR TELESPECTATORILOR REFERITOARE LA CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR,PE DURATA TUTUROR EMISIUNILOR. Formulaţi întrebări pertinente şi adresaţi-le în direct,pentru domnul Cojocaru Constantin şi ceilaţi invitaţi! Constituţia Cetăţenilor se află la linia de start pentru a intra în conştiinţa românilor! Români,strângeţi rândurile ! PENTRU CONSTITUŢIE, ÎNC-O REVOLUŢIE !