Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul ar putea fi realizat în Galați Se caută fonduri pentru construirea unui nou bric Mircea

ro

11 Jun, 2014 23:16 4698 Marime text
Reprezentanții Marinei se gândesc la construirea celui de-al treilea bric. Nava pe care studenţii îşi fac în prezent practica marinărească, funcţionează deja de 75 de ani, scrie Adevărul. Pentru a se putea construi o nouă navă-școala sunt necesare fonduri, bani pe care reprezentanţii Marinei intenționează să-i strângă.

Primul bric Mircea a funcţionat din 1882 până în anul 1939, iar acum a venit momentul discuţiei despre construirea unui al treilea bric.

Amintim că în data de 17 mai s-au împlinit 75 de ani de când nava-şcoală Mircea se află în serviciul Marinei Militare Române. 

La acea dată, reprezentantul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“, comandorul Mihail Pricop, prorector, a anunţat că se fac tratative pentru construirea celui de-al treilea bric Mircea, scrie Adevărul. „Actuala navă-şcoală mai poate duce maximum 20 de ani şi o a treia reparaţie capitală nu ar mai ajuta“, a afirmat oficialul.

Fondurile pentru cel de-al treilea bric vor fi strânse prin Fundaţia „Gheorghe Balaban“, fundaţie prin intermediul căriea se cofinanţează proiectele de cercetare. Noul bric ar putea fi realizat la Galaţi, unde anul trecut s-a construit un velier pentru sultanatul Oman, potrivit Adevărul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii