Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectilul gasit de un turist pe plaja din Mamaia a fost ridicat de pirotehnisti

ro

07 Aug, 2010 16:26 1066 Marime text
Pirotehniştii au stabilit că proiectilul găsit, sâmbătă dimineaţă, pe plaja din staţiunea Mamaia datează din perioada celui de-al doilea război mondial, nefiind exclus să fi fost în stare de funcţionare, iar la ora transmiterii acestei ştiri proiectilul fusese ridicat de pe plajă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, Paula Anghel, proiectilul de obuzier, de 82 de milimetri, a fost descoperit de un turist. Proiectilul era îngropat parţial în nisip, în apropiere de ţărm, iar turistul care l-a găsit a anunţat salvamarii, care au alertat autorităţile.

Echipa de pirotehnişti care a mers la faţa locului a stabilit că proiectilul era foarte ruginit, însă este posibil să fi fost în stare de funcţionare.

La ora transmiterii acestei ştiri, proiectilul fusese ridicat şi transportat la un depozit al ISU, unde urmează să fie detonat.

Purtătorul de cuvânt al ISU Constanţa a mai spus că turiştii care se aflau în zona în care a fost găsit proiectilul nu au realizat pericolul şi că au refuzat să-şi părăsească locurile de pe plajă până la sosirea pirotehniştilor.

Şeful Servicului Salvamar Constanţa, Gabriel Culea, declara că salvamarii au fost alertaţi, în cursul dimineţii, de un turist care a văzut mai mulţi copii care se jucau cu o bucată de metal care arăta ca un proiectil.

"A venit un domn la noi şi ne-a spus că mai mulţi copii ar fi găsit un proiectil îngropat în nisip. Dânsul a spus că este un fost artilerist şi că se pricepe la astfel de proiectile. Arată ca o bucată de ţeavă, foarte ruginit. Poate fi un proiectil, dar nu avem certitudinea", a spus Gabriel Culea, care a precizat că a alertat imediat autorităţile, iar doi poliţişti au asigurat perimetrul.

La ora transmiterii acestei ştiri o echipă de pirotehnişti a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa se află la faţa locului şi încearcă să stabilească dacă este o situaţie de pericol.

Sursa: mediafax.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii