Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectil neexplodat, găsit în brazdă la o fermă din Poiana

ro

15 Apr, 2015 15:16 2406 Marime text
 
Surpriza explozivă la fermă. Echipa protehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a fost solicitată să intervină astăzi, la o fermă agricolă situată în apropierea localităţii Poiana, unde a fost descoperit un element de muniţie neexplodat. În timp ce lucra pământul, un cetăţean a descoperit un obiect ce semăna cu un proiectil şi a apelat imediat numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

„Pirotehnicienii I.S.U. Constanţa au constatat că este vorba de un proiecil de artilerie, calibru 76 mm, rămas neexplodat din perioada conflictelor militare, cu focosul intact. Muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă de către specialiştii pirotehnicieni, urmând a fi distrusă la o dată ulterioară“, transmit reprezentanţii ISU Dobrogea.


Aceştia atrag atenţia că odată începute lucrările agricole de primăvară, astfel de elemente de muniţie ar putea să mai fie descoperite. De aceea pompierii constănţeni dau unele indicaţii pentru cei care se pot întâlni cu un astfel de obiect pirotehnic:
atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte, ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe, sunt strict interzise, la fe ca şi comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase. Pompierii atrag atenţia că s-ar putea întâmpla adevărate dezastre prin lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă, introducerea muniţiilor în foc sau topirea elementelor metalice ale muniţiilor. De asemnea este interzisă tăierea muniţiilor cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură, folosirea muniţiilor pentru improvizarea diverselor unelte; utilizarea pulberilor şi explozivilor provenite din muniţii în scopuri artizanale; demontarea de la muniţii a focoaselor sau a altor elemente componente.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii