Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecție gratuită a filmului „Poveşti trăsnite”, câștigător al premiilor Goya 2015

ro

11 Jun, 2015 16:50 2007 Marime text
 
Proiecție gratuită a filmului „Poveşti trăsnite / Relatos Salvajes”, câștigător al premiilor Goya 2015 pentru cel mai bun film iberoamerican, la cinema Cityplex – Tomis Mall din Constanța, sâmbătă, începând cu ora 19.00. 

Informații despre film
 
Regia:  Damián Szifrón
Cu: Ricardo Darin, Oscar Martinez, Leonardo Sbaraglia, Erica Rivas, Rita Cortese, Julieta Zylberberg și Dario Grandinetti
Gen: Comedie neagră
Durata: 122 minute
Țara: Argentina, Spania
Subtitrat
 
Cu multe nominalizări și premii câștigate la multe festivaluri internaționale – nominalizări la Premiile Oscar pentru Cel mai bun film străin și la Festivalul de Film de la Cannes pentru Palme d’Or – filmul “Poveşti trăsnite / Relatos Salvajes” va putea fi vizionat la cinema Cityplex – Tomis Mall  în perioada 12- 25 iunie,  dar numai sâmbătă, 13 iunie, de la ora 19:00, cumperi de la bar produse de minim 8 lei și vezi filmul GRATIS.
 
Alte premii și nominalizări
 
2015 Premiile Academiei - Nominalizare pentru Cel mai bun film străin.
2014 Festivalul de Film de la Cannes - Nominalizare pentru Palme d’Or.
2015 Premiile Goya – Cel mai bun film iberoamerican
2015 Premiile Goya – Nominalizare pentru Cel mai bun actor, Cel mai bun regizor, Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu original, Cel mai bun montaj, Cea mai buna muzică, Cel mai bun make-up
2014 Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian – Premiul Publicului
2014 Festivalul de Film de la Sarajevo – Premiul Publicului
2014 Festivalul de Film de la Sao Paulo – Premiul Publicului
2014 Festivalul de Film din Sud de la Oslo – Premiul Publicului

Despre film
 

Inegalitatea, nedreptatea şi cererile societăţii în care trăim sunt cauze ale stresului şi depresiei pentru mulţi oameni. Unii dintre ei însă, explodează. Acest film este despre aceştia.

Vulnerabili în faţa unei realităţi care se schimbă şi subit devine imprevizibilă, personajele din Poveşti trăsnite depăşesc linia subţire dintre civilizaţie şi barbarism. Dezamăgirea iubirii, reîntoarcerea la un trecut reprimat şi violenţa care se împletesc în conflicte întâmplătoare împing persoanjele la limita nebuniei, făcându-le să cedeze în faţa plăcerii incontestabile de a pierde controlul.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii