Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectele Primăriei Constanţa Cum arată “plămânul oraşului” pe hârtie

ro

12 Jan, 2015 14:43 1838 Marime text
Pagina de Facebook a Primăriei MunicipiuluI Constanţa, prezintă pe pagina dedicată proiectelor ce privesc municipiul Constanţa, detalii referitoare la acţiunile de amenajare şi reabilitare a zonelor verzi. Acetse proiecte urmează a se derula în anul 2015.
 
Astfel, în cadrul proiectului “Zestrea arboricolă . Plămânul oraşului”, se doreşte reconfigurarea zone verzi prin plantări cu specii noi de arbori care completeze varietatea speciilor arboricole existente. Pentru îndeplinirea acestei acţiuni este nevoie de achiziţia de arbori pentru plantat (aprox. 15.000 de bucăţi) din speciile tei, platan, plop roşu, mesteacăn, dar şi de achiziţia de tutori de arbori.

Un alt proiect ce vizează înfrumuseţarea spaţiului public din Constanţa este “Acţiunea flori de mai”  - acţiune edilitară de înfrumuseţare şi gospodărire a municipiului Constanţa, organizată şi coordonată de Primăria Municipiului Constanţa împreună cu Asociaţiile de Proprietari, după cum se arată pe pagina de Facebook anterior amintită. În cadrul acţiunii, se vor achiziţion:  material dendrologic (hibiscus, aprox. 50.000 fire); seminţe flori (plic, aprox. 15000 bucăţi);  gazon (aprox. 2 tone).

De asemenea, pe parcursul anului este vizată şi “Achiziţionarea serviciului de întreţinere a parcurilor din municipiul Constanţa”. Se va efectua văruirea arborilor şi arbuştilor amplasaţi pe domeniul public, aliniamente stradale, parcuri şi Staţiunea Mamaia.

Tot în 2015, se doreşte şi ducerea la bun sfârşit a acţiunii de reabilitare a intersecţiilor, scuarurilor şi sensurilor giratorii din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia. Pentru aceasta, va fi nevoie de achiziţie arbuşti pentru intersecţii( aprox. 3000 buc),  plante pe port târâtor(aprox. 2500 buc); răsaduri
flori(aprox. 90000 fire răsad floare, 2 etape de plantare); pământ vegetal(aprox. 1000 tone); scoarţă din lemn pentru decor(aprox. 1500 de saci/25 de litri per sac); piatră ornamentală(aprox. 60 tone); montare decoruri florale pentru intersecţia bulevardul Tomis cu bulevardul Aurel Vlaicu.

Sursa foto: Facebook.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii