Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect al Uniunii Europene Tinerii din România vor putea călători gratuit cu trenul în Europa, timp de 30 de zile

ro

25 Oct, 2017 17:33 1337 Marime text
Tinerii din statele membre ale Uniunii Europene vor putea primi un bilet de tren gratuit, în ziua în care împlinesc 18 ani, pentru a călători în țările din Uniune. Aceasta este propunerea unui program-pilot, care dispune de un buget de 12 milioane de euro, informează Digi 24.

Proiectul din cadrul Bugetului Uniunii Europene pe anul 2018 a fost votat în Parlamentul European, la Strasbourg, cu 414 voturi pentru, 163 împotrivă și 90 de abțineri.

Unul dintre promotorii proiectului în Parlamentul European, europarlamentarul român Siegfried Mureșan a declarat: "Ne propunem să lansăm proiecul la 1 iunie 2018. Comisia Europeană va trebui să îl implementeze, să propună o modalitate de executare a programului. Eu îmi pot imagina un sistem primul venit-primul servit. Vreau ca acest bilet să poată fi folosit într-o perioada de 3 ani, să alegi când să activezi cele 30 de zile. Trebuie să vedem ce preț vom reuși să negociem cu companiile feroviare. Nu vom reuși să furnizăm bilete pentru toți tinerii, dar este un prim pas".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii