Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect pentru reabilitatrea copiilor cu dizabilităţi „Vreau să-ţi spun povestea mea”

ro

25 Jul, 2014 23:11 2094 Marime text
World Vision România – Biroul Zonal Constanţa în parteneriat cu Asociaţia Civicum Voluntaris au ajuns la finalul implementării proiectului „Vreau să-ţi spun povestea mea”, sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor.  
 
Scopul proiectului a constat în reabilitarea psiho-socială a copiilor cu diagnostice de boli cronice şi dizabilităţi care induc handicap, din segmentul de vârstă 7 – 17 ani din comuna Corbu, prin implicarea în activităţi dedicate, care le oferă posibilitatea de a exprima liber şi de a face cunoscute propriile trăiri.
 
Având în vedere varietatea diagnosticelor copiilor din grupul ţintă, pe parcursul vizitei la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa s-a recurs la metoda interacţiunii vizuale şi auditive cu animale diferite, curiozitatea şi interesul fiind astfel menţinute la nivel maxim.
 
Deşi proiectul prevedea selectarea a trei poveşti spre a fi transformate în piese de teatru, juriul, impresionat de sensibilitatea mesajelor transmise de copii, a decis acordarea a 4 premii şi realizarea unui singur scenariu, care să includă ideile exprimate în lucrările premiate. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii