Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect internațional, lansat la Universitatea Andrei Șaguna

ro

19 Apr, 2013 18:15 1282 Marime text
Joi, 18 aprilie 2013, a avut loc la sediul Universității ”Andrei Șaguna” din Constanța Conferința de inaugurare a proiectului University collaboration network at the Black Sea – UNIVER-SEA.NET.

Inaugurarea s-a făcut în prezența Secretarului de Stat în Ministerul Educației Naționale, prof.univ.dr. Tudor Prisecaru, a deputatului pentru Diaspora din Republica Moldova și ţări din Europa de Est şi Asia,  dr. Eugen TOMAC și a deputatului UDTTMR, avocat Amet VAROL, care au  făcut apel în alocuțiunile domniilor lor la necesitatea creerii unui mediu cultural comun în bazinul Mării Negre, prin promovarea valorilor educaționale și prin valorificarea identităților regionale.

Au participat membrii corpului diplomatic consular din Constanța, reprezentanți ai universităților partenere, reprezentanți ai instituțiilor constănțene, cadre didactice și studenți. Prin intermediul web-tehnologiei și alți reprezentanți ai corpului academic din universitățile partenere au putut urmări lucrările conferinței și au avut intervenții în direct, datorită sistemului on-line de conferințe.

Proiectul, cu o durată de 24 de luni,  este finanțat de U.E. în cadrul Programului Operațional Transnațional Bazinul Mării Negre 2007-2013, autoritatea de management fiind  Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației publice.

Universitatea ”Andrei Șaguna” din Constanța este inițiatorul și beneficiarul proiectului și are ca parteneri Universitatea Aydin din Istanbul (Turcia), Universitatea Karabuk (Turcia), Universitatea Internațională a Mării Negre, Tbilisi (Georgia) și Academia de Administrație Publică de pe lângă  Președintele Republicii Moldova, Chișinău (Moldova).

În cadrul proiectului, Universitatea ”Andrei Șaguna” are misiunea de a oferi serviciile unui Centru de date cu administrare centralizată (data center), dotat cu servere performante pe care vor rula programe educaționale de ultimă generație. În acest fel, timp de doi ani, universitățile partenere vor dezvolta, folosind cele mai avansate tehnologii informaționale, o comunitate virtuală în care vor face schimburi de bune practici, cursuri comune, realizând astfel un cadru natural de dialog între studenții și profesorii aparținând diferitelor naționalități, culturi și confesiuni. Plecând de la un nucleu de 5 universități, la finalul proiectului rețeaua va cuprinde peste 40 de instituții care vor constitui un motor de dezvoltare în domeniile educaționale, științifice și culturale, creând astfel o platformă dinamică a cooperării regionale. 

 Activitățile  proiectului includ și  organizarea de workshop-uri pentru mediul academic  și mobilități internaționale pentru studenți, contribuind astfel la  dezvoltarea relațiilor armonioase în regiune.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii