Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect faraonic de 250 de milioane de euro Autorităţile din Galaţi vor să construiască un tunel sub Dunăre

ro

13 Dec, 2013 09:17 3403 Marime text
Consilierii locali din Galaţi au votat alocarea a 10 milioane de euro din bugetul municipiului, în 2014, pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unui tunel sub Dunăre, care să lege Tulcea de Galaţi.

Studiul de fezabilitate este premergător demarării investiţiei. Primarul Marius Stan spune că ia în calcul două variante: fie realizarea acestui proiect cu fonduri europene, fie într-un parteneriat public-privat. Lucrările ar urma să dureze cel puţin doi ani.

Se vorbeşte, însă, despre un buget de aproximativ 250 de milioane de euro, pentru care trebuie asigurat şi un buget de rezervă de 40% din această sumă.

Profesorul universitar Ioan Stîngu, de la catedra de Cadastru a Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, este convins că acest tunel poate fi realizat: „Va fi străpuns un strat bine consolidat de sub apă şi nu vor fi probleme tehnice“. Doruleţ Resmeriţă, profesor universitar de Chimie şi preşedinte PDL Galaţi, spune că se cheltuie prea mulţi bani pe studiu: „Chiar vedeţi tirurile trecând prin Munţii Dobrogei, când au la 40-50 de kilometri distanţă Podul de la Hârşova?“.

Sursa: adevarul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii