Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de succes al unei eleve de 13 ani de la şcoala Jean Bart din Constanţa

ro

23 Jan, 2015 11:46 2537 Marime text
Preşedinta Consiliului Şcolar al Elevilor din Şcoala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart” Constanţa, Raluca Aftene, la numai 13 ani, a fost iniţiat, scris şi derulat proiectul „Reciclează activ”. Proiectul s-a desfăşurat sub coordonarea Ralucăi, în perioada decembrie 2014 – ianuarie 2015.

Mai mult de 200 de elevi din şcoală, părinţi şi cadre didactice au fost implicaţi în acest proiect, potrviit unui comunicatde presă. S-au colectat 1400 kg de maculatură, iar cu bănuţii primiţi vor fi susţinute următoarele proiecte ale CŞE din Şcoala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart” Constanţa. Primele trei clase în ordinea implicării în acest proiect au fost premiate, cu cărţi.

Deoarece proiectul s-a dovedit unul de succes, acesta va fi dezvoltat în direcţia educării deprinderilor la elevi de a recicla selectiv gunoiul.
 
Raluca a declarat: „Cred că nevoia de educaţie a selectării deşeurilor este una reală şi încă puţin dezvoltată în România. Ştiu că în ţările cu o economie dezvoltată situaţia este diferită. În ce mă priveşte, vreau ca în şcoala mea nu doar să nu se mai arunce nici o hârtie, dar să şi înţelegem de ce este important să selectăm deşeurile. Şi să ştiţi că nu sunt singura cu iniţiativă din Consiliul Şcolar al Elevilor: fiecare director de departament pregăteşte un proiect; eu doar am deschis acest drum…”, se mai arată în documentul citat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii