Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de lege Sancțiuni penale pentru cei care colectează fondul școlii

ro

03 Dec, 2015 10:29 1598 Marime text
Deputatul Cornel George Comșa a depus, la Parlament, o propunere care vizează introducerea unor sancțiuni penale pentru cei care colectează, în mod abuziv, fondul școlii.

Propunerea legislativă amendează Legea educației cu un nou articol, care prevede că „darea sau colectarea de fonduri pentru unitățile de învățământ, în alte condiții decât cele prevăzute de art. 108 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani".

De asemenea, „solicitarea de către membrii consiliului de administrație al unităților de învățământ sau de către cadrele didactice, personalul auxiliar sau nedidactic a unor sume de bani cu titlu de donație sau sponsorizare elevilor, persoanelor care exercită o autoritate părintească sau sunt tutori constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 an la 3 ani precum și cu interzicerea dreptului de a mai face parte din structuri de conducere, administrare sau control ale persoanelor juridice".

George Comșa susține că, în momentul de față, nu există sancțiuni care să pedepsească încălcarea legii, elevii și a părinții fiind supuși în continuare la cheltuieli ce depășesc obligațiile și bugetul familial al acestora, notează Agerpres.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii