Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect Cine vrea să interzică vânzarea de tutun pentru persoanele născute după 2017

ro

16 Sep, 2016 06:56 2188 Marime text
Deputatul PNL, Horia Cristian, vicepreşedinte al Comisiei de Sănătate, vrea să interzică vânzarea de tutun persoanelor care se nasc după 1 ianuarie 2017. Mai exact, parlamentarul, medic de profesie, a depus un proiect în acest sens, proiect care modifică legea nr. 349/2002, privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, cea prin care anul trecut a fost interzis fumatul în spaţiile publice, informează adevarul.ro.

 „Fumatul şi consumul de tutun, sub orice formă, reprezintă un risc clar şi indiscutabil asupra sănătăţii umane. Determină îmbolnăvire, suferinţă şi moarte şi având costuri care depăşesc orice „profit” generat de industria de tutun. Nu există niciun aspect al vieţii umane care să fie îmbunătăţit de sau prin consumul de tutun, cu excepţia profitului companiilor producătoare de tutun”, se arată în expunerea de motive a parlamentarului.

 Proiectul vine în contextul în care Ministerul Sănătăţii şi autorităţile române şi-au asumat o ţinţă: aceea ca până în 2035 România să fie o ţară liberă de tutun. „Aceasta nu se poate realiza prin interzicerea fumatului, ci prin determinarea tinerilor să nu înceapă să fumeze”, notează PNL-istul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii