Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul german de externe „Progrese semnificative” în rezolvarea conflictelor dintre Rusia și Ucraina

ro

13 Sep, 2015 08:44 1273 Marime text
 
După o întâlnire cu omologii săi rus, ucrainean și francez, ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier a declarant aseară la Berlin, că „progrese semnificative” au fost făcute către o rezolvare a conflictului dintre Kiev și Moscova, informează agenția Reuters, potrivit știripesurse.ro.
 
Astfel, ministrul german de externe a spus că Ucraina și Rusia sunt aproape de un important acord asupra retragerii armelor de pe linia de demarcație dintre separatiști și forțele ucrainene în estul Ucrainei și au convenit să nu mai plaseze alte mine și să le îndepărteze pe cele existente.
 
„Noi toți am reafirmat că încetarea focului care a fost menținută timp de două săptămâni trebuie acum consolidată și garantată în continuare”, a declarat Frank-Walter Steinmeier într-un comunicat.
 
Președintele rus, Vladimir Putin a salutat oprirea luptelor în estul Ucrainei, o schimbare în retorică față de acuzațiile sale anterioare împotriva Ucrainei pentru violarea încetării focului.
 
Ministrul german de externe a mai spus că țările au fost de acord în principiu ca alegerile locale planificate în estul Ucrainei să aibă loc pe o bază legală comună și sub supravegherea OSCE.
 
De asemenea, Ucraina ar urma să organizeze alegeri regionale pe 25 octombrie.
 
Rebelii din Donețk și colegii lor separatiști din regiunea vecină Lugansk au anunțat că vor organiza propriile alegeri la 18 octombrie și 1 noiembrie respectiv, provocând proteste din partea Kievului, amintește Reuters.
   
Miniștrii de externe au convenit de asemenea că sunt necesare în continuare măsuri concrete urgente pentru a se asigura că nu există nicio repetare în acest an a situației de urgență umanitară din iarna trecută, cum ar fi garantarea faptului că agențiile de asistență pot să ajungă la oamenii din regiunea de conflict și prin îmbunătățirea furnizării de apă.
   
La începutul lunii octombrie liderii Rusiei, Ucrainei, Germaniei și Franței urmează să se întâlnească la Paris pentru a discuta eforturile de rezolvare a conflictului ucrainean.



Sursa foto: epochtimes-romania.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii