Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul regional de screening pentru boala cronică de rinichi, lansat la Constanța

ro

14 Mar, 2013 18:39 1247 Marime text

Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Constanţa a lansat cu ocazia Zilei Mondiale a Rinichiului, Programul Regional de Screening pentru Boala Cronică de Rinichi care se va desfăşura în perioada martie - iulie 2013. Obiectivul acestui program este de a identifica pacienţii care riscă să dezvolte Boala Cronică de Rinichi şi de a-i îndruma către un diagnostic corect.

„Conform ultimului raport al Registrului Renal Român, în ţara noastră se înregistrează unul dintre cele mai rapide ritmuri de creştere al numărului bolnavilor de rinichi trataţi prin dializă. Numai la nivelul anului 2011 ritmul de creştere anual a fost de 7,2% în condiţiile în care media europeană de creştere în interval de 5 ani a fost de 7,8%”, a declarat Liliana Tuța.

”Statisticile internaţionale ne-au arătat că pacienţii care au tensiunea arterială ridicată şi diabet zaharat, prezintă un risc crescut de a dezvolta Boala Cronică de Rinichi. Prin acest program ne adresăm medicilor de familie, dar în acelaşi timp şi pacienţilor. Medicii de familie, care au fost informaţi deja despre program, sunt rugaţi să direcţioneze aceşti pacienţi cu risc către laboratoarele incluse în programul de screening”, a precizat, la rândul său, Constantin Dina.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii