Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul IPS Teodosie în duminica Înfricoșătoarei Judecăți

ro

04 Mar, 2016 14:00 2830 Marime text
Duminică, 6 martie, începând cu ora 9.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

La ora 17.00, ierarhul Tomisului va susține conferința „Misiunea femeii creștine astăzi” la biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din municipiul Medgidia (cartier I.M.U.M.).

În Duminica Înfricoșătoarei judecăți creștinii lăsă sec de carne, începând pregătirea pentru intrarea în cele 48 de zile de post ce preced Învierea Domnului. Termenul de Lăsatul secului provine din latină şi înseamnă a lăsa cele lumeşti, în sensul de a ne opri de la păcate sau fapte rele, deoarece, după lăsatul secului, se intră în Postul Sfintelor Paşti. După Săptămâna Brânzei, în care creştinii renunță la preparatele făcute din orice fel de carne, în afară de pește, în Duminică Izgonirii lui Adam din Rai credincioșii care ţin post vor renunţa şi la brânză, lapte, ouă şi pește.
În ajunul lăsatului sec de carne, în Biserica Ortodoxă se face pomenirea de obște a morților, Moșii de iarnă. Moșii și strămoșii sunt înaintașii noștri adormiți întru nădejdea Învierii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii