Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Program special pentru donatori la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa

ro

22 Apr, 2018 08:53 5088 Marime text
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța roagă locuitorii judeţului să doneze sânge, indiferent de grupa sanguină.
Solicitările de componente sanguine au crescut în această perioadă pe fondul menţinerii unui număr scăzut de donatori, în ciuda mesajelor transmise şi a acţiunilor întreprinse, susțin reprezentanții CRTS Constanța.
„Pentru a putea asigura pacienţilor tratamentul transfuzional, avem nevoie de un număr mai mare de donatori de sânge, de aceea rugăm insistent persoanele care au mai donat să revină, iar pe cei care nu au mai donat, îi rugăm să devină donatori de sânge cât mai curând. Îi aşteptăm pe toţi cei dornici să ajute donând sânge în fiecare zi, de luni până vineri, de la 7.30-13.00, la sediul nostru din str Nicolae Iorga nr 85.  Pentru informaţii privind donarea de sânge vă rugăm să sunaţi la 0241.616.035 sau 0341.180.013“, au mai transmis reprezentanții CRTS Constanța.
Program special donare sânge:
luni  - 30.04.2018: 7.30-13.30
Reamintim că pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcţie de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg (în funcţie de înălţime , constituţie), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoza, sifilis, malarie, infecţie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, etc.
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă  cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.
Cu  trei  zile  înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!
În  ziua donării se recomanda un mic dejun uşor (sandwich-uri, fructe, lactate) şi minim 500 ml lichide.
Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:
  • 7 tichete de masă pentru produse alimentare;
  • o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariaţi, elevi, studenţi şi militari;
  • decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reşedinţa înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde se efectuează donarea de sânge.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii