Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza pe trei zile Vreme rece la începutul săptămânii

ro

20 Feb, 2011 07:40 1106 Marime text

Nici urmă de primăvară la orizont astăzi. Vremea continuă să se răcească, iar până marţi cel puţin aerul rece, în nuanţe de albastru se tot intensifică peste teritoriul ţării noastre.

După o noapte cu valori de la minus 8 la cel mult 2 grade, nici ziua de azi nu se anunţă cu mult mai agreabilă. Cerul rămâne acoperit de nori, dar precipitaţiile se mai restrâng şi lasă precipitaţii mixte doar la nivel local în Banat şi Transilvania, iar în Oltenia şi Muntenia, sub formă de ninsori. În rest însă, cerul se mai curăţă de nori şi aşteptăm doar fulguieli soradice. Vântul de peste noapte se mai domoleşte, dar încă suflă susţinut în la munte, dar şi pe litoral, pe un fond termic general modest, cu valori la amiază între minus 4 şi 6 grade.

Începem săptămâna viitoare cu o zi înnorată, şi cu şanse de soare doar în extremitatea de nordvest a ţării. Cu alte cuvinte, luni nu scăpăm de ninsori, dar vor fi slabe şi nu pe arii prea mari, cel mai probabil la munte. Spre seară însă din nou se înmulţesc, aşa că se vor reavânta spre Banat şi Oltenia mai ales, iar vântul va prefera sudul ţării. Maximele rămân mici, iernatice, la valori de la minus 2 grade în nordul Moldovei şi depresiuni la nu mai mult de 4-5 grade în sudvest.

Bucureştenii nu au nici ei parte de soare luni, dar s-ar părea că ninsorile nu se mai arată în capitală. Maxima nu trece însă de 1 grad la amiază, iar vântul e destul de agitat.

Acelaşi tabloul mohorât şi marţi, cu cer noros şi ninsori care, de această dată, cuprind toate regiunile ţării. Doar prin Doborgea şi Moldova e posibil să fie mai puţini fulgi de zăpadă, dar în rest, nu numai că ninge, dar în sud şi la munte, vântul se ascute, în condiţiile în care termic vorbim de o zi rece şi neplăcută, cu valori de la minus 4 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei la maximum 4 grade pe litoral.

În Bucureşti ziua de marţi aduce ninsori şi vânt şi cel mult 1 grad, e drept, cu plus, la orele amiezii.

Sursa: http://www.realitatea.net/

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii