Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza pe trei zile. Uite cum va fi în Dobrogea

ro

08 Nov, 2011 05:16 1187 Marime text

Vremea continuă să fie frumoasă în interiorul arcului carpatic. Şanse de ploaie sunt numai în sud-vest, în timp ce în sud şi est ar putea să burniţeze. Maximele variază între 7 şi 16 grade. În Capitală, vremea va fi închisă, cu cel mult 12 grade.

Vreme frumoasă, marţi, sau cel puţin în curs de înfrumuseţare.Vremea revine la sentimente mai bune şi în regiunile care au fost până acum acoperite de nori. Stratul de nori joşi din afara arcului carpatic se va destrăma, astfel încât în toată ţara apare soarele în cursul zilei. Totuşi, în sud-vestul ţării nu este exclus ca pe ici pe colo să mai şi plouă slab, fără însă să fie afectat aspectul general al vremii. După fiecare ploaie iese soarele, până la urmă. Vântul va sufla moderat numai în sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general între 8 şi 16 grade.

Şi în Capitală cerul se limpezeşte pe parcursul zilei.La prima oră sunt numai 3-4 grade, dar până la amiază temperatura va ajunge la 12 grade, în condiţii de cer variabil.

Vremea va fi predominant frumoasă, cu soare şi temperaturi suficient de ridicate încât ziua să fie plăcută în staţiunile de munte.Dacă ar fi şi weekend, totul ar fi perfect. Doar în zona Munţilor Banatului sunt condiţii ca trecător să plouă slab. În văile dintre munţi, dimineaţă se formează ceaţă, dar dispare în câteva ore şi vremea se limpezeşte. Cât despre vânt, prognoza îl anunţă ca cel mult moderat.

În regiunile intracarpatice va fi o zi însorită şi doar în Banat este posibil ca pe ici pe colo să plouă. Chiar şi-aşa, vremea e plăcută, iar ploile sunt trecătoare. Maximele se menţin la valori asemănătoare cu cele de luni: 15-16 grade la Timişoara, Arad, Oradea, 11 la Cluj, 12 la Sibiu şi 9-10 grade în depresiunile transilvane.

În sudul ţării sunt şanse mari ca pe parcursul zilei să scăpăm de stratul compact de nori care au acoperit regiunea în ultimele zile, deci marţi s-ar putea să vedem, în sfârşit, soarele. Totuşi, masa de aer mai rece persistă, astfel încât maximele nu cresc prea mult. Temperaturile vor trece de 10 grade, dar vor rămâne sub 13.

Şi în Dobrogea vremea va deveni în general frumoasă.Vor mai fi unele înnorări dimineaţă, dar apoi cerul se va însenina. Maximele sunt tot modeste, însă: 11 grade la Tulcea şi Constanţa şi 12 la Cernavoda.

Presiunea atmosferică este în scădere, ceea ce înseamnă că se va destrăma şi plafonul de nori stratiformi dinMoldova, iar aspectul vremii se va îmbunătăţi şi aici. Totuşi, din punct de vedere al temperaturii, nicio schimbare deocamdată: maxime puţin sub mediile climatologice, la Suceava şi Bacău, 11 grade şi 12 la Iaşi, Focşani şi Galaţi.

Vremea va fi în general frumoasă şi în uşoară încălzire şi miercuri.Înnorări vor mai fi numai în regiunile estice, dar fără şanse de ploaie. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în partea de est a ţării - Moldova, Bărăgan şi Dobrogea. Temperaturile maxime, mai ridicate decât cele de astăzi, vor trece de 10 grade, ba chiar în vest şi sud ajung până la 15 sau chiar 18 grade, de exemplu, la Drobeta Turnu Severin. Dimineaţa, izolat, va fi ceaţă.


Şi în Capitală se încălzeşte miercuri.La amiază vor fi 16-17 grade. La prima oră va fi rece, doar 2-3 grade, dar aspectul vremii va fi frumos, însorit. Vremea va intra într-un proces de răcire accentuat în toată ţara, de joi.

Dinspre nord pătrunde o masă de aer rece care va face ca temperaturile să scadă cu 7-8 grade. Cel mai rece va fi în nordul Moldovei, unde maxima va fi de numai 4 grade la Suceava. În vestul ţării nu se răceşte atât de mult, vor fi 12 grade la Timişoara. Izolat va ploua slab în regiunile extracarpatice, iar în nordul Moldovei şi în dealurile subcarpatice nu este exclus ca ploaia să se transforme în lapoviţă. Vântul se va intensifica în regiunile extracarpatice şi la munte.

Se răceşte şi în Capitală, unde cerul va fi mai mult noros şi maxima nu va mai trece de 8 grade.

Sursa: http://www.realitatea.net/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii