Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza pe trei zile Meteorologii au anunţat un început de weekend ploios în unele regiuni

ro

16 Sep, 2010 09:39 1102 Marime text

Nordul, centrul şi vestul ţării vor fi acoperite de nori încă de joi după amiază. Ploile vor rămâne în aceste regiuni până sâmbătă după-amiază inclusiv. În restul regiunilor, meteorologii au anunţat vreme frumoasă, cu temperaturi ridicate, în jurul a 30 de grade Celsius.

În vestul ţării, în nord şi în centru, vremea va fi mai caldă joi decât cea de miercuri. În Maramureş, nordul Crişanei şi al Transilvaniei, cerul se înnorează şi plouă slab pe arii restrânse. Maximele nu trec de 23 de grade în Baia Mare, 24 la Oradea şi Cluj Napoca, 25 la Sibiu şi 28 la Timişoara.

Sudul ţării este răsfăţat de soare ca-n plină vară. Cerul este însorit toată ziua. Numai prin zonele de deal şi de podiş sunt ceva mai mulţi nori, mai ales după-amiază. Maximele trec de pragul termic al unei zile de vară şi ajung la 29 de grade la Drobeta, la Craiova şi Buzau, 30 la Slobozia şi chiar 31 la Giurgiu.

Vremea va fi frumoasă şi destul de caldă şi în Dobrogea, unde cerul este variabil, iar vântul cel mult moderat. Amiaza vine cu 27 de grade la Tulcea şi 25 la Constanţa.

În Moldova, soarele străluceşte pe cer toată ziua, dar nici norii nu lipsesc. Sunt însă puţini şi nici gând să strice aspectul frumos al vremii. Maximele sunt ca de vară, 28 de grade la Galaţi, 27 în Bacău şi Iaşi şi 25 la Suceava, cu 5 grade peste mediile climatologice.

Vineri vremea va fi caldă, frumoasă, în special în sudul şi sud-estul ţării, regiuni în care cerul e însorit mai toată ziua. Maximele, în zonele de câmpie, ajung şi chiar trec de 30 de grade.

În Lunca Dunării se vor atinge chiar 32 de grade la Giurgiu şi Călăraşi. În Banat, Crişana şi Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei, cerul se înnorează temporar şi plouă sub formă de aversă.

Temperaturile sunt puţin mai scăzute în zonele în care plouă: vor fi 22 de grade în Baia Mare şi Oradea, de exemplu. În restul ţării cerul va fi variabil şi maximele, cu 4-5 grade peste mediile multianuale.

În Capitală, vineri va fi vreme de vară autentică din nou. Cer variabil, vânt slab şi 30-31 de grade la amiază.


Sâmbătă, în prima parte a zilei, ploile preferă Transilvania, Moldova şi toate zonele de munte, în general. Totuşi, precipitaţiile vor fi slabe şi puţine.

În restul ţării, cerul va fi variabil, dar spre seară norii se adună mai întâi în vest, centru şi nord, unde revin ploile, local.

Maximele scad puţin, exceptând sud-estul, care păstrează temperaturile de vară. Vor fi 18 - 19 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 31-32 în Lunca Dunării.

În Bucureşti, şi sâmbătă va fi o nouă zi caldă. Norii nu lipsesc, dar acoperă doar parţial cerul, iar la amiază termometrele ajung la 29-30 de grade.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii