Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo pentru trei zile Vreme frumoasă în Dobrogea

ro

02 Oct, 2011 11:48 1290 Marime text

Vremea e frumoasă duminică, cu cer senin în majoritatea regiunilor şi cu maxime şi de 28 de grade. Aerul cald se află deasupra părţii de sud-vest a ţării, în timp ce aerul mai răcoros acoperă estul. Dar, dacă luni maximele scad uşor în sud, marţi se face din nou cald. Abia miercuri e posibil să fie şanse de ploaie în nord-est şi la munte, dar tot despre ploi slabe vorbim.

Presiunea atmosferică este în uşoară creştere duminică, aşa că avem din nou parte desoare mult şi temperaturi pestenormă. Norii vor fi doar în trecere, mai mult pestesud-estul ţării şi pestecrestele montane. Slabe speranţe de ploaie, însă. Vântul se simte ceva mai sprinten doar în est. Şi,deşi temperaturile scad puţin, tot ating valori între 18 şi 28 de grade.

În Bucureşti, ziua a început cu 11-13 grade, dar va continua într-o notă caldă, peste măsura lunii brumărel. Amiaza va număra 25 de grade, norii vor fi puţini, iar vântul abia dacă se va simţi. Presiunea atmosferică creşte uşor de la 759 mm coloană de mercur, valoare foarte apropiată de considerată confortabilă pentru organismul uman, cea de 760 mm coloană de mercur.

Vremea frumoasă este ideală pentru toţi cei care şi-au făcut planuri de plimbări în aerul tare de munte.Soarele este la el acasă pe creste, norii abia dacă se arată şi doar vântul va fi ceva mai alert la înălţimi mari. Temperaturile scad uşor faţă de ieri, dar continuă să fie peste normă.

Ne luăm la revedere de la mare pentru încă un an.Soarele mai rămâne şi duminică peste nisipul de la malul Mării Negre, dar nu mai reuşeşte să încălzească atmosfera.Abia dacă se maia ting 20-21 de grade, iar apa mării cu siguranţă nu mai e de partea turiştilor. La mal temperatura va măsura 16-18 grade cel mult, iar vântul prinde putere pe litoral. Cu alte cuvinte, este o vreme plăcută doar pentru cei care îşi doreau o plimbare la amiază pe plajă şi nu pentru cei care sperau la un ultim strat de bronz.

Pentru agricultorii din vest, nord şi centru, veştile nu sunt bune azi. Nu există pată de nor pe cer, aşa că de ploi nici nu poate fi vorba. Maximele sunt peste normă cu 3-4 grade, aşa că vorbim de valori termice între 21 de grade în Cluj şi 22 la Sibiu şi Baia Mare şi 25 la Timişoara. Sudul ţării are şi duminică în programul meteo aceeaşi vreme de vară, cu soare care străluceşte nestingherit şi fără vânt. Maximele ating şi aici 27 de grade la Craiova şi 28 la Turnu Severin, în timp ce spre Muntenia, unde norii sunt o idee mai prezenţi, valorile termice se opresc la 23 de grade la Călăraşi şi Buzău.

În Dobrogea, meteorologii anunţă vreme frumoasă şi cu soare, dar vântul e o idee mai sprinten în această parte a ţării. Deşi valorile termice sunt ceva mai mici aici, tot depăşesc normalul perioadei. Maximele la amiază vor fi, aşadar, de aproximativ 21 de grade atât în partea continentală, cât şi la malul mării.

Moldova nu face excepţie de la tabloul văratic. Soarele continuă să ridice mercurul în termometre până la 21 de grade la Galaţi, 20 în Bacău şi 18 la Suceava.

Ziua de luni ne aduce aceeaşi vreme care nu pare să aibă legătură cu luna octombrie. Norii sunt cât să-i numeri pe degete, aşa că şi luni vom duce dorul ploilor, iarmaximele urcă peste normă cu 3-4 grade. La amiază vor fi între 17-18 grade în depresiunile intramontane şi 24-25 de grade în sudvestul ţării.

Capitala are parte luni de o mână de nori, soare pe săturate şi o maximă de 25 de grade,valoare de vară, aşadar. Nici urmă de ploi sau vânt.

Nici marţi vremea nu dă semne tomnatice. Soarele rămâne stăpân pe cer, vântul nu trece de moderat, iar maximele cresc din nou la valori între 18-19 grade în estul Transilvaniei şi 27, dacă nu chiar 28 în sudul ţării.

Bucureştenii nu au nici marţi nevoie de umbrele, ba mai mult, maxima va urca din nou la 26-27 de grade, nerăcorite de vânt sau de vreo ploaie.

sursa: http://www.realitatea.net/

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii