Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima jumătate a lunii martie, sub semnul soarelui Prognoza meteo pentru perioada 2 – 15 martie

ro

02 Mar, 2015 12:27 1252 Marime text
Administraţia Naţională de Meteorologie a publicata zi estimarea evoluţiei valorilor termice şi a temperaturilor pentru perioada 2 – 15 martie 2015. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată(ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiunea ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
 
În Dobrogea, intervalul de referinţă va debuta cu o vreme mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii martie, concretizată prin maxime de 9 - 11 grade şi minime între 2 şi 5 grade, medii regionale. În perioada 5 – 8 martie valorile termice vor marca o scădere, astfel încât mediile diurne de 5 - 7 grade se vor situa în jurul celor specifice datei din calendar, în timp ce minimele nocturne vor continua să fie peste normal.

Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate temperaturi în creştere ce se vor situa peste mediile climatologice caracteristice perioadei din an. Probabilitatea pentru ploi pe spaţii extinse va fi mai mare în perioada 5 – 7 martie, în restul intervalului doar izolat urmând a fi ploi slabe sau burniţă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii