Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum va fi vremea Prognoza meteo pentru luni, marți și miercuri

ro

13 Apr, 2015 08:12 2505 Marime text
Luni, deşi se mai răceşte uşor, mai ales în nordul şi centrul ţării, vremea rămâne caldă pentru această dată în majoritatea regiunilor.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei, când local, în nordul şi centrul ţării şi cu totul izolat în rest vor cădea averse însoţite de tunete şi fulgere. Vântul va avea intensificări în zona montană şi în regiunile intracarpatice, dar trecător şi în rest. Temperaturile maxime, aşadar, pornesc de la 16 grade în depresiuni şi în Delta Dunării şi se opresc la 23...24 de grade în sudul teritoriului.

În sud, cald în continuare, cu maxime cuprinse între 20 şi 24 de grade, cer variabil şi probabilitate redusă de ploaie şi izolat cu intensificări trecătoare ale vântului. Vreme frumoasă şi caldă şi în Dobrogea, chiar dacă maximele mai scad puţin: 21 de grade la Tulcea şi 19 la Constanţa.

VREMEA PE 2 ZILE
Marți, vremea se răceşte accentuat în toată ţara, valorile termice urmând să coboare sub mediile climatologice specifice datei în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade în nord şi 19 grade în sud-vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi precipitaţii slabe, mixte, la munte şi cu ploi, local în sud şi est şi izolat în rest. Vântul va avea intensificări locale în cursul zilei.

Se răceşte şi în Bucureşti, marți, când nu vom spera la mai mult de 12…13 grade. Cerul va avea înnorări, temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat.

Miercuri însă, vremea se încălzeşte în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi slabe, pe arii restrânse în nord-est şi cu totul izolat în rest. Local vântul va sufla cu putere pe parcursul zilei şi va scădea treptat în intensitate spre seară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade în nordul Moldovei şi în depresiuni  şi 20 de grade în vestul Olteniei. Dimineaţa în nordul şi centrul ţării, precum şi în dealurile subcarpatice, vor fi condiţii de brumă.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii