Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo pentru astăzi

ro

06 Oct, 2011 14:17 920 Marime text

Soarele va tot urca şi azi pe cer fără să se împiedice de prea mulţi nori, aşa că temperaturile rămân de vară în toate regiunile ţării. Amiaza va aduce între 22 de grade în depresiuni şi nu mai puţin de 30 de grade în Lunca Dunării, valori cu siguranţă anormal de mari pentru luna octombrie. Norii abia dacă se arată pe ici pe colo, ploile lipsesc cu desăvârşire, iar vântul nu va trece nicăieri de moderat.

La munte, tot vara tronează. Cerul abia dacă numără câţiva nori leneşi, maximele sunt şi aici mult peste ce ar fi normal, iar vântul nu se încumetă să treacă de moderat nici măcar pe crestele înalte. Nimic din fenomenele meteo de azi din regiunile intracarpatice nu ne îndreptăţeşte să credem că e toamnă. Nici gând să dea vreo ploaie, soarele prinde curaj, iar temperaturile aduc valori de la 24-25 de grade în Baia Mare şi Oradea la 27 la Timişoara.

Acelaşi tablou rupt dintr-o zi de august se repetă azi şi în sudul ţării. Soare, nori doar pe ici pe colo, şi temperaturi ce aduc la amiază 30 de grade la Turnu Severin, 29 la Giurgiu, 28 la Craiova, Călăraşi şi Buzău. Vremea are aceleaşi accente însorite şi în Dobrogea. Vântul nu se agită nici aici, soarele abia dacă se întâlneşte cu câţiva nori leneşi, iar maximele urcă la 26 de grade în partea continentală, în timp ce pe litoral, sezonul estival regretă închiderea... La Constanţa sunt azi aşteptate 27 de grade însorite şi fără ploi. Vremea e frumoasă şi la fel de cald şi în Moldova. Norii decorează cerul, vântul nu îi mişcă din loc, iar maximele ating 24 de grade la Suceava, 26 în Bacău şi Iaşi şi 27 la Galaţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii