Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo până în luna iulie Vara se anunță secetoasă

ro

02 May, 2014 10:40 3184 Marime text
Meteorlogii anunță vreme cu temperaturi normale, apropiate de mediilie climatologice, pentru mai și iunie. Luna iulie va fi una călduroasă și secetoasă.

MAI. Temperaturile medii lunare se vor situa în general în limite apropiate de mediile multianuale în majoritatea regiunilor.Media multianuală pentru această perioadă se situează în jurul valorii de 14,4 grade Celsius.

Cantitățile lunare de precipitații vor prezenta în general valori apropiate de mediile climatologice, iar în vestul, centrul și estul țării acestea pot înregistra o tendință spre excedent. Media multianuală de precipitații se situează în jurul valorii de 75,7 l/mp.

IUNIE. Regimul termic va fi în general apropiat de normalul climatologic în cea mai mare parte a regiunilor, exceptând sud-estul, vestul și local în sudul țării unde valorile termice se pot situa peste cele normale. Media multianuală este de 17,5 grade Celsius.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de medii le lunare în centrul și nordul țării, iar în restul teritoriului acestea se vor situa în general sub valorile normale de 89,2 l/mp

IULIE. Temperatura aerului va prezența valori peste mediile climatologice în cea mai mare parte a regiunilor, iar în centrul și nordul teritoriului acestea vor fi apropiate de normal. Media multianuală este 19,2 grade Celsius.

Cantitățile lunare de precipitații se pot situa sub normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului. Media multianuală pentru această perioadă se situează în jurul valorii de 78,2 l/mp.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii