Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo 30 la Constanţa, briza domoleşte arşiţa

ro

09 Jul, 2011 13:04 893 Marime text

Se încălzeşte astăzi până la valori şi de 35-36 de grade în Banat şi Lunca Dunării şi doar pe litoral e o idee mai răcoare. Ploile sunt puţine şi sunt anunţate doar pe la munte.

Căldură mare astăzi în interiorul arcului carpatic. Temperaturile maxime vor trece şi cu 8-10 grade peste ce ar fi normal: 33 de grade la Sibiu, Cluj Napoca şi Baia Mare, 34 la Oradea şi chiar 37 la Timişoara. Cât despre ploi, vor fi puţine şi răzleţe, doar prin Maramureş şi nordul Transilvaniei.

Sudul ţării stă astăzi direct sub razele soarelui care vor face ca mercurul din termometre sa urce până la valori de 37 de grade la Drobeta Turnu Severin, 36 la Craiova şi Giurgiu şi 35 la Călăraşi şi Buzău.

Dobrogea are şi ea parte de numai câţiva nori, aşa că temperaturile cresc şi aici vertiginos până la 34 de grade la Tulcea şi 30 la Constanţa, unde briza mării mai domoleşte arşiţa.

Nici Moldova nu face excepţie de la temperaturile ridicate. În sud, maximele ating 35 de grade la Galaţi şi chiar un grad în plus la Focşani. Spre nord, norii sunt mai mulţi si mai îndrăzneţi şi lasă pe ici pe colo câţiva stropi cu fulgere şi tunete, dar temperaturile sunt tot mari, până la 31 de grade la Suceava şi 34 în Bacău.

Bucureştenii încep ziua cu nu mai puţin de 19 grade Celsius care se tot înmulţesc, aşa că amiaza ne va aduce nu mai puţin de 34-35 de grade. Vântul abia dacă adie, iar ploile sunt departe de capitală.

Sursa: http://www.realitatea.net/

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii