Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo 14 octombrie 2010

ro

14 Oct, 2010 13:18 1205 Marime text

Depresiunea mediteraneană ce aduce ploi în sud-estul Europei, influenţează astăzi şi jumătatea sudică a ţării noastre, unde meteorologii prognozează vreme închisă. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua în Oltenia, local în Muntenia şi mai puţin în Banat şi în Dobrogea.

Şi vântul îşi face simţită prezenţa în aceste zone, dar nu trece de moderat. În celelate regiuni însă, putem conta pe încă o zi plăcută de toamnă, cu cer variabil. Din cauza norilor şi ploilor temperatura scade simţitor în Oltenia, aşa că aici vor fi astăzi cele mai scăzute maxime termice, 9, 10 grade. Cele mai mari valori ating 19 grade, cel mai probabil în Transilvania.

În Capitală astăzi vremea întoarce foaia. Cerul va fi noros şi soarele nu se arată. Mai mult sunt condiţii să plouă, iar vântul suflă cel mult moderat. Şi din punct de vedere termic e şi usor mai rece decât ieri. Maxima nu mai trece de 14, 15 grade.

Vineri, în regiunile sudice mai sunt nori temporar, mai ales în sudul Munteniei. În celelate regiuni va fi o zi frumoasă de toamnă, dar dimineaţa aduce ceaţă pe arii restrânse, şi izolat brumă în depresiunile intramontane. Temperaturile maxime sunt uşor sub mediile climatologice şi se încadrează între 11 şi 19 grade. Meteorologii prognozează 13 grade la Craiova, 14 la Iaşi şi la Cluj Napoca şi 16 la Timişoara şi la Constanţa.

Sâmbătă va fi o vreme în general mohorâtă. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua în majoritatea regiunilor, dar în regiunile sud-vestice ploile sunt frecvente. Temperaturile maxime scad uşor în regiunile vestice şi centrale, dar se încadrează tot între 11 şi 19 grade. 14 grade sunt anunţate la Iaşi, 12 la Cluj Napoca şi la Timişoara, 15 la Craiova.

Sursa: http://www.realitatea.net/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii