Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesorul Vasile Sârbu, fost prorector al Universităţii Ovidius, declarat incompatibil de ANI

ro

28 Nov, 2014 11:52 1843 Marime text
Agenția Națională de Integritate (ANI) anunţă, într.un comunicat de presă, că a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Vasile Sârbu, fost Prorector al Universității ”Ovidius” din Constanța.

Potrivit ANI, în perioada 24 noiembrie 2011 - 2 aprilie 2012, Vasile Sârbu a exercitat, simultan cu funcția de prorector, și funcția de Director al Departamentului de Discipline Clinice Chirurgicale - Facultatea de Medicină din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța.

Biroul de presă ANI mai informează că persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Vasile Sârbu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se mai arată în documentul citat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii