Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesorul mort în accidentul din Braşov, Cătălin Pop, înmormântat astăzi

ro

19 Jun, 2016 11:19 3663 Marime text
La biser­ica Toma Cozma din Iaşi a fost adus trupu­l neînsufleţit al profesorului Cătălin Po­p, una dintre victimele accidentului din­ Braşov.

Rude, colegi şi prieteni au aşte­ptat, pe o ploaie torenţială, să-şi ia rămas bun de la coordonatorul ansamblului "Hora". Pe lângă anii pe care i-a dedicat pent­ru a-i învăţa pe copii arta muzicii popul­are româneşti, Cătălin Pop a fost şi memb­ru al corului bisericii Toma Cozma, timp de 18 ani.

"Biserica Toma Cozma din Iaşi a îmbrăcat haină de doliu, odată cu întreaga opinie publică românească, impresionată de acest eveniment trist care s-a petrecut la Braşov. Suntem şi noi profund marcaţi de faptul că dl profesor Cătălin Ovidiu Pop ne-a părăsit şi pot spune că aici, la biserica noastră, a fost unul dintre personajele foarte importante în ceea ce priveşte promovarea activităţilor sociale", a afirmat Mihai Mărgineanu, preot paroh al Bisericii Toma Cozma.

Profesorul a făcut parte din corul bisericii timp de 18 ani. "Această activitate a lui nu s-a limitat la simpla interpretare a unor piese muzicale corale, ci ni l-a descoperit ca pe un mare pasionat pentru muzică corală bisericească. Era unul care venea întotdeauna cu partituri noi, cu idei noi, cu proiecte noi, şi acest lucru ne influenţa pozitiv şi ne anima pe toţi. Era foarte iubit de către enoriaşii parohiei noastre", a mai spus preotul.

Pierderea lui Cătălin Pop a însemnat un şoc şi pentru colegii săi. Împreună au construit unul dintre cele mai cunoscute coruri bisericeşti din Iaşi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii