Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesorii constănțeni, în febra examenului național de definitivare

ro

17 Jul, 2012 00:10 995 Marime text

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului organizează mâine, 17 iulie, examenul naţional de definitivare în învăţământ la care s-au înscris 175 de candidaţi , care ocupă o funcţie didactică în învăţământul preuniversitar. În acest sens, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa - care organizează pentru prima dată examenul de definitivare în învăţământ - a desemnat drept centru de examen Colegiul Comercial „Carol I", unde timp de patru ore candidaţii vor demonstra că dispun de pregătirea necesară pentru exercitarea profesiei didactice şi că pot obţine dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. Acest examen vine în urma realizării de către cadrele didactice a stagiului de 2 ani la catedră şi susţinerii a cel puţin două inspecţii la clasă, la care au obţinut minimum nota 7. Cadrele didactice înscrise la examenul naţional de definitivare în învăţământ, care nu se prezintă la examen, pot participa la cel mult două alte sesiuni ale acestui examen, în decurs de 5 ani de la realizarea stagiului de 2 ani.

În ceea ce priveşte subiectele şi baremele de evaluare pentru probele scrise, acestea sunt elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în conformitate cu tematica şi bibliografia, aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului, astfel încât să se asigure unitatea de evaluare la nivel naţional. Accesul candidaţilor în centrul de examen la probele scrise se face în intervalul 7.30 - 8.30, înainte de a fi deschis plicul cu subiecte. Pentru promovarea examenului de definitivare în învăţământ, candidatul trebuie să obţină cel puţin nota 7 la proba scrisă din cadrul examenului. De asemenea, afişarea rezultatelor este programată pe 23 iulie, înregistrarea contestaţiilor şi transmiterea acestora către centrele de evaluare între 23 şi 24 iulie, în timp ce afişarea rezultatelor finale este programată pe 26 iulie.

Conform art. 96 (2) din Metodologia cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar, Presa are acces în centrele de examen numai cu avizul preşedintelui comisiei din centrul de examen şi numai însoţită de un membru al comisiei, pe baza buletinului de identitate/cărţi de identitate şi a legitimaţiei de serviciu, înainte de începerea sau după încheierea probei scrise. Pentru realizarea de înregistrări/fotografii/preluări de imagine şi a altor materiale specifice presei este necesar acceptul persoanelor care apar în materialele respective.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii