Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul Traian Eduard Nedelcuţă, reținut pentru luare de mită în formă continuată

ro

22 Jun, 2016 17:32 2951 Marime text
Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 22 iunie 2016,  a inculpatului Traian Eduard Nedelcuţă, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.
 
De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecta
 
Costache Mioara Damiana, grefier în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zimnicea, pentru săvârşirea infracţiunilor de:
- complicitate la luare de mită în formă continuată,
- complicitate la dare de mită în formă continuată.
 
În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
În cursul lunii mai 2014, inculpatul Nedelcuţă Traian Eduard, în calitate de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, prin intermediul grefierei Costache Mioara Damiana, a acceptat de la rudele unei persoane inculpate într-un dosar pe care-l instrumenta (denunțători în cauză) promisiunea oferirii sumei de 12.000 euro.
Pentru acești bani, magistratul ar fi fost de acord să obțină o situație juridică favorabilă rudei denunțătorilor, arestat preventiv într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, prin schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de tentativă de omor într-o infracţiune cu limite de pedeapsă mai mici – loviri sau alte violenţe sau vătămare corporală.  
 
În același context și prin același intermediar, inculpatul Nedelcuţă Traian Eduard a primit efectiv, suma de 2.000 euro în schimbul promisiunii că va obține de la medicul legist un certificat medico – legal, din conţinutul căruia să reiasă că lovitura aplicată de agresor nu a pus în pericol viaţa victimei.
 
Deoarece magistratul nu a reușit să-și traficheze influența pe lângă medicul legist, în scopul arătat mai sus, prin intermediul suspectei Costache Mioara Damiana, acesta a restituit denunţătorilor suma de 2.000 euro.
 
Inculpatului Nedelcuţă Traian Eduard și suspectei Costache Mioara Damiana li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 și 307 Cod de procedură penală.
 
La data de 23 iunie 2016, inculpatul Nedelcuţă Traian Eduard urmează să fie prezentat Curții de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale, respectiv punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii