Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:08 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul Teodor Niţă, despre gestul lui Adrian Zglobiu "Fapta de a-l scuipa pe preşedinte reprezintă un caracter de gravitate excepţional"

ro

15 Jul, 2014 09:39 4138 Marime text
În rechizitoriul prin care l-a trimis in judecată pe Adrian Zglobiu pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice pe motiv că l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu, procurorul Teodor Niţă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa explică faptul ca scuiparea unei persoane reprezinta un gest reprobabil şi că gestul este cu atat mai grav cu cat cel vizat a fost chiar presedintele Romaniei, Traian Basescu, scrie luju.ro.

"Din perspectiva elementului material constitutiv al infractiunii de tulburarea ordinii si linistii publice rezulta in mod evident faptul ca in data de 24 mai 2014, in jurul orelor 14,15, in public, inculpatul a tulburat ordinea si linistea publica printr-o atingere grava adusa demnitatii partii vatamate. Nu poate fi negat ca insusi gestul de a scuipa un om este extrem de reprobabil, dar are si capacitatea de a atinge in mod grav demnitatea celui vizat de acest gest. Din punct de vedere al urmarii imediate, consideram cu atat mai mult ca se evidentiaza caracterul de gravitate al acestui gest, prin aceea ca a scuipat – Presedintele Romaniei -. La momentul comiterii infractiunii, gestul inculpatului a vizat atat persoana fizica Traian Basescu, cat si presedintele unei tari al carei cetatean este si el. Presedintele Romaniei indeplineste cea mai mare functie in stat, avand atributiuni constitutionale in baza carorait se recunoaste statutul de cea mai inalta demnitate publica. In aceasta situatie, reprezinta natiunea, in raporturi erga omnes – in intreaga lume. Astfel, fapta de a-l scuipa – apreciem ca reprezinta un caracter de gravitate exceptional, de natura sa revolte orice cetatean roman de bun simt, pentru ca in ultima instanta nu a fost scuipata doar o persoana – ci si reprezentantul institutiei centrale a statului”, se arată în rechzitoriu potrivit sursei citate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • carmen 15 Jul, 2014 16:20 O faptă poate fi gravă,nu caracterul!Cel care a formulat titlul,nu are proprietatea cuvintelor.Nu poți să spui UN CARACTER GRAV!A mai întâlnit cineva asemenea formulare?!