Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul șef al DNA Constanța, Andrei Bodean, chemat la audieri la sediul Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție

ro

08 Jun, 2019 16:51 2293 Marime text
Procurorul șef al DNA Constanța, Andrei Bodean a fost chemat la audieri luni, la ora 13:00, la sediul Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Din primele informații procurorul Andrei Bodean are calitatea de suspect într-un dosar aflat în lucru la SIIJ. 

Dosarul ar avea legătură cu o plângere a avocatului Sorin Calaigii condamnat definitiv la închisoare cu executare într-un dosar instrumentat de DNA Constanța.

În 2015, Andrei Bodean, la acea dată procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, a fost cercetat de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Totul s-a întâmplat la sesizarea lui Sorin Calaigii, avocat în Baroul Constanţa, care i-a făcut lui Bodean o plângere. Ulterior cercetărilor specifice, Secţia de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul General al României a dispus ca procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa să primească o soluţie de neîncepere a urmăririi penale (NUP).
 
Nemulţumit de această soluţie, Calaigii s-a adresat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, iar în luna martie 2015 Instanța Supremă a respins ca nefondată această sesizare. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii