Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul Marius Vlădoianu ar fi primit mita în beciul casei

ro

04 Jun, 2015 23:30 910 Marime text
 
Procurorul Marius Vlădoianu, de la Parchetul Tribunalului Dolj, reţinut pentru trafic de influenţă şi şantaj, este acuzat de procurori că ar fi primit mită de la o persoană în beciul casei sale şi ar fi făcut presiuni asupra acesteia, prin intermediul unor persoane de etnie romă. Vlădoianu a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), care îl acuză de trafic de influenţă şi şantaj, într-un dosar în care este urmărit penal şi Ionel Tudosan, procuror la DIICOT - Structura centrală, pentru complicitate la şantaj.
Potrivit unor documente ale anchetatorilor, în vara anului 2012, procurorul Marius Radu Vlădoianu i-ar fi cerut mită omului de afaceri Ion Zătreanu pentru a interveni în pronunţarea unei hotărâri favorabile de către magistraţilor din completul căruia îi fusese repartizat un dosar civil din 2010, care avea ca obiect recursul declarat de Zătreanu privind reconstituirea dreptului de proprietate.
Anchetatorii au stabilit că, pe fondul discuţiilor pentru obţinerea sprijinului în vederea influenţării magistraţilor din completul de judecată, la sfârşitul lunii august - începutul lunii septembrie 2012, Zătreanu i-ar fi remis lui Stoian suma de 1.500 de euro cu titlu de împrumut. De asemenea, pentru a obţine sprijinul procurorului Marius Vădoianu şi a lui Adrian Stoian, Zătreanu le-ar fi dat celor doi 300 de euro, într-o întâlnire care a avut loc în septembrie 2012, în beciul casei magistratului, după cum se arată în documentele procurorilor.
Dosarul este unul stufos și complicat. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a procurorului Vlădoianu Marius Radu, acesta urmând să fie dus vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii