Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:52 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul Lazăr, despre informările transmise Parchetelor. "Nu doar numele Hexi Pharma apare!"

ro

27 May, 2016 19:57 1061 Marime text
Procurorul general Augustin Lazăr a afirmat, astăzi, într-un interviu acordat Digi Tv, că în informările SRI transmise parchetelor nu apare doar societatea Hexi Pharma, ci și numele altor firme care au livrat servicii și produse medicale.
 

"Aceste informații au fost destul de variate despre situația din sistemul medical, cel mai adesea cu referire la achizițiile de servicii și produse. Nu neapărat cu referire la dezinfectanți, dar la o mulțime de medicamente, produse specifice. Această chestiune urmează să o clarificăm, să vedem în câte dintre aceste note apărea această firmă. Eu aș putea să vă spun că există multe alte firme care apar și care au livrat servicii și produse medicale", a declarat procurorul general.

 
Lazăr a precizat că, în prezent, sunt efectuate verificări, pentru a se stabili în ce măsură au fost valorificate de procurori informările SRI privind posibile nereguli în sistemul medical.
 

"Aceste sesizări privesc o varietate de încălcări în domeniul medical, nu se referă exclusiv la o anumită chestiune, iar noi suntem în faza în care facem o evaluare pentru a vedea modul în care au fost valorificate ele. În câteva zile, vom avea o imagine mult mai corectă asupra acestor informări și, de asemenea, vom vedea cât de multe informații dintre ele se referă în concret la problema care face obiectul investigației. Conducerea Ministerului Public vrea să-și facă o imagine despre maniera în care informările au fost preluate de către colegii de la diverse parchete, unele au mers la DNA, altele au mers la parchete din teritoriu (...) și am vrea să ne facem o imagine dacă ele au fost valorificate în anumite dosare care au fost instrumentate", a explicat Lazăr.

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii